Gaaf hè, het verschil tussen een geoefende en een niet geoefende lezer. De beide lezers lezen dezelfde tekst en hun oogbewegingen worden opgenomen. De rode lezer is ongeoefend, de groene weet hoe het ook kan. Je hoeft je niet af te vragen wie eerder aan de koffie is en ook niet wie het meest vermoeid is.

Stel je voor, wel 3 keer zo snel door je leesmateriaal heen. Studie belasting wordt minder, je voorbereidingstijd neemt af, nieuwe info sneller eigen maken. En met goed begrip, want daar gaat het natuurlijk ook over. Het informatie tijdperk heeft de hoeveelheid informatie echt met een geweldige explosie doen toenemen. Er wordt eenvoudigweg veel meer tekst geproduceerd. Maar aan u om de keuze te maken, wat wel en wat niet te lezen. En hoe moet ik het allemaal onthouden? Het kan want met een paar
eenvoudige technieken kunt u uw leestempo gemakkelijk verdubbelen.

Ik was daar toen ik HRD manager was nogal sceptisch over, maar mijn ervaring bij de training van ProRead was zo gunstig dat ik het in mijn eigen pakket trainingen heb opgenomen. Overtuigd van de technieken waardoor ik meer dan 2000 woorden per minuut kan lezen, moet ik wel even mijn best doen. Was een record dat dan weer wel.

Wil je wat tips, lees dan verder

Noot

Je kunt je natuurlijk ook inschrijven voor een training, het werkt echt